Hoelang van te voren een trouwfotograaf boeken

Lang verhaal kort: nu, vandaag, gelijk.

Goed. Je moet wel eerst een trouwdatum hebben natuurlijk. Maar zodra jullie besloten hebben te gaan trouwen en een mooie datum hebben, kun je op zoek naar de ware. (fotograaf dan huh, want de ware liefde heb je uiteraard al gevonden).

Waarom een trouwfotograaf vroeg boeken

De meeste bruidsfotografen boeken nu al bruiloften voor 2022 en 2023. Zeker nadat er het afgelopen jaar veel bruiloften afgezegd zijn en stellen hun bruiloft uitgesteld hebben raken de data snel op. 

Wil je er zeker van zijn dat je jouw favoriete bruidsfotograaf kan boeken leg dan jullie datum snel vast bij je fotograaf. 

Wanneer staat je geboekte datum vast?

Bijna alle bruidsfotografen werken met een aanbetaling of reserveringsbedrag voor jullie trouwdatum. Deze betaal je zodra je beide zeker weet dat jullie een goeie match zijn (Welke bruidsfotograaf kiezen). Voor beide partijen geldt dan dat de datum vast staat en de voorpret kan beginnen.

trouwfotografie, buiten trouwen, trouwen in de openlucht, trouwen in het bos, trouwfotograaf
Last minute trouwen? Geen stres

Last minute trouwen, misschien wel omdat je echt niet meer langer kan wachten. Of omdat het leven zo loopt dat jullie op korte termijn het ja woord willen zeggen. In dat geval is een jaar of twee jaar vooruit boeken lastig.

Is het nu onmogelijk om een goeie trouwfotograaf te vinden?

Nee zeker niet, je zult misschien minder keus hebben en wat meer mailtjes moeten sturen. Maar er is vast een fotograaf die nog op korte termijn beschikbaar is. Zorg wel voor dat je echt blij bent met je fotograaf wat betreft fotostijl en persoonlijkheid. De fotograaf is overal bij op jullie dag en de foto’s kijk je nog jarenlang terug. Wel zo fijn als het gezellig is en je ook 10 jaar later met veel plezier weer dat album openslaat.

Hoelang van te voren je een trouwfotograaf boekt maakt dus eigenlijk niet uit. Zorg er vooral voor dat je niet te lang wacht nadat je een datum gevonden hebt. Dit zorgt ervoor dat jullie meer keus hebben om die match made in heaven te vinden.