Dagplanning bruiloft

Jullie zijn de trouwdag aan het plannen, je ziet het al helemaal voor je; jullie eerste dans, het rijst gooien, de taart aan snijden. Maar hoe plan je dat nou eigenlijk allemaal in? En wanneer is er een moment dat je samen op de foto gaat? En hoe zorg ik ervoor dat het allemaal gestroomlijnd gaat? Door vooraf een goede planning te maken zorg je ervoor dat je iedereen op de hoogte kan houden en alles overzichtelijk blijft. 

Als je je trouwdag gaat plannen is het handig om vooraf te weten wat hoeveel tijd je moet reserveren per onderdeel van jullie trouwerij. Hierover kan ik je wat meer vertellen. In dit artikel is gefocust op een trouwerij overdag met een dienst. Natuurlijk is het plannen van jullie dag is heel specifiek, kijk dan ook wat voor jullie werkt. 

Een frisse start van je dag! 

Helaas is je trouwdag niet een dag waarop je lekker kan uitslapen, tenminste, niet wanneer het haar en de make-up gedaan moet worden. Dus vroeg uit de veren en een lekker voedzaam ontbijt zijn belangrijk! Hierna is het tijd om lekker te gaan zitten en de kapper en visagist hun werk te laten doen. Gemiddeld is een kapper 1 uur bezig met het haar mooi maken en eventuele aanpassingen aan te brengen. Een visagist is gemiddeld 45 minuten tot 1 uur bezig met de make up. Het is hier natuurlijk erg afhankelijk wat voor look je gekozen hebt. 

Tip: wanneer je een proefsessie hebt met de kapper of visagist is het altijd verstandig om te overleggen hoeveel tijd zij denken bezig te zijn. 

Dress-up time! 

Als haar en make up klaar is, is het tijd voor de jurk! Denk bij het inplannen hiervan even terug aan het pasmoment van je trouwkleding, is het bijvoorbeeld een bruidsjurk met veel knopen dan heeft degene die die knoopjes vast moet maken waarschijnlijk iets meer tijd nodig. Reserveer ongeveer 30 minuten voor. Wanneer je graag extra foto’s wil tijden het klaarmaken kan je hier 10 minuten bij optellen.

trouwen Buiten Arnhem Utrechts Nijmegen
First look

Als je dan eindelijk je trouwjurk aan hebt, kan je een first look inplannen, het moment waarop jullie elkaar voor het eerst zien in trouwkleding. Je kunt dit doen waar je je hebt aangekleed maar jullie kunnen elkaar ook opwachten op een mooie buiten locatie. Voor het moment zelf en een aantal extra foto’s reken je ongeveer 20 minuten en daarbij nog de eventuele reistijd.

Time to say Yes! 

En dan is het belangrijkste moment van de dag daar, de dienst. Hiervoor kan je gemiddeld drie kwartier tot een uur voor reserveren. Houd er zeker rekening mee dat het kan uitlopen, het is het moment waar het om draait vandaag. Wanneer je een dienst in de kerk en in het gemeentehuis hebt plan je nogmaals drie kwartier tot een uur.

Say Cheese 

Na de ceremonie is het beste moment om tijd te reserveren om met je trouwfotograaf op pad te gaan voor wat foto’s samen. Hier moet je minimaal 1 uur voor uittrekken. De fotograaf zal voorafgaand aan de bruiloft al leuke fotolocaties in de buurt van de trouwlocatie opgezocht hebben. Maar het kan ook zijn dat jullie een stukje moeten rijden. Houd dan rekening met die reistijd in je dagplanning, zodat je niet maar 5 minuten hebt om foto’s te maken. Jullie willen natuurlijk mooie foto’s om in de toekomst naar terug te kijken! 

Party time! 

Na de fotoreportage is het tijd voor de receptie, het diner en het feest.

Voor de receptie kun je 2 uur reserveren. In deze tijd kan je rustig alle felicitaties in ontvangst nemen en even bijpraten met vrienden en familie. Wanneer je een bruidstaart serveert tijdens de receptie kan dat ook in die twee uur. 

Vervolgens is het tijd voor het diner. Hierbij ligt het er helemaal aan wat jullie in gedachten hebben. Een drie gangen diner duurt nou eenmaal veel langer dan een lopend buffet. Dus kijk vooral naar welke sfeer jullie willen creëren en hoeveel tijd je hebt tussen de receptie en het feest.

Na het diner is het dan eindelijk tijd voor de partyyyyy en is het feesten tot de zon op komt (of totdat de locatie sluit, het personeel wil ook een keer naar huis ?) 

Trouwerijen zijn van zichzelf al stressvol genoeg, door middel van een goede planning kan het je een hoop stres schelen op de trouwdag zelf. En hoe goed je ook plant, er gaat ergens vast iets mis. Maar geniet lekker van je dag, het feestje gaat heus niet door zonder jullie.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *